5d77d59ae4bf94b5e967f4bb_airtox-news-ma6-safety-shoes

SÅDAN FINDER DU DE BEDSTE SIKKERHEDSSKO

Hvordan finder man de bedste sikkerhedssko?

For mange mennesker er sikkerheds- og arbejdssko en nødvendig og vigtig del af hverdagen. Det sikrer nemlig, at man er beskyttet mod søm, metal og andre farer på arbejdspladsen, mens ens fødder får den bedste komfort og støtte. Derfor er det fundamentalt at finde de absolut bedste sikkerhedssko, der både lever op til de lovmæssige krav samt ens egne behov og standarder.

Airtox.dk har lavet en super guide, til dig der skal vælge sko.

I dag er der mange forskellige udbydere indenfor sikkerhedssko. Derfor kan det være en jungle at finde frem til hvilket par, der passer bedst til netop dig. Men hvad skal du være opmærksom på, når du køber nye sko? Følg vores 3-trins guide og find lige netop de sikkerhedssko, der er bedst til dig. Guiden vejleder dig igennem de vigtigste ting, du skal huske, når du køber nye sikkerhedssko til arbejdet eller hjemmet. Når du følger vores guide, skaber du de bedste forudsætninger for at finde det rigtige par første gang.


1. KOMFORT ER ET AF NØGLEORDENE, NÅR DU SKAL FINDE DE BEDSTE SIKKERHEDSSKO

Ét af de mest afgørende faktorer, når du skal ud og finde de bedste sikkerhedssko, er, at skoene føles komfortable. Du har helt sikkert hørt det før, men det er en sand kliche, at når dine fødder har det godt, så har du det også godt. Du bruger dem otte eller flere timer hver dag, uge efter uge – derfor er komfort nøgleordet. Det er fundamentalt at dit fodtøj passer og støtter dine fødder perfekt, så du kan anvende dem størstedelen af dine vågne timer, hvad enten det er på arbejdspladsen eller i hjemmet. De bedste sikkerhedssko er blandt andet altid kendetegnet ved at yde stor komfort – lige meget størrelse, design eller tekniske specifikationer.

Selvom komfort er en nøglefunktion, skal du ikke glemme sikkerhed. Sikkerhed er naturligvis lige så vigtig som komfort, da dine sko skal leve op til reglerne på din arbejdsplads. Derfor skal du altid købe komfortable sko, der imødekommer din sikkerhed. Du må du aldrig gå på kompromis med din komfort eller sikkerhed, fordi skoen er på mode. Mode vil aldrig beskytte dine fødder.

Når du investerer i et par komfortable sko, investerer du i din krop. Kroppen bliver ikke nedslidt på samme måde, som hvis du benytter et par sko, der ikke passer til formen på dine fødder. Ligegyldigt budgettet er den altafgørende faktor, at skoen passer foden (og ikke omvendt). Ellers er det ikke pengene værd. Du bør aldrig nogensinde gå ned på komfort eller sikkerhed, fordi skoen er billig – pengene vil tjene sig ind på kort såvel som lang sigt. Komfort og sikkerhed er dermed vigtige elementer at kigge efter, når du skal finde de bedste sikkerhedssko på markedet.    


2. VÆR SIKKER PÅ STØRRELSEN

Skostørrelse og pasform kan forandre sig over tid. For at finde de bedste sikkerhedssko må du aldrig regne med en bestemt størrelse, bare fordi du normalt passer den. Antag aldrig din størrelse.

Ofte afhænger størrelser af mærket, og derfor skal du altid prøve dine støvler, før du køber dem. Mål dine fødder, hvis du køber dem online. Så er du sikker på at købe den rigtige størrelse første gang. Når du kender længden på dine fødder, kan du via størrelsesguiden på hjemmesiden se, hvilken størrelse der anbefales til dine fødder. Husk altid at mål begge fødder for at finde de bedste sikkerhedssko. Din ene fod er nemlig ofte længere end den anden. Støvlen skal altid passe din største fod. Derudover skal du huske at foretage målingen sidst på dagen, da fødder som regel hæver i løbet af dagen. Arbejdsstøvlerne skal ikke kun passe perfekt om morgenen, de skal være komfortable hele dagen.

Størrelsen er meget vigtig, da den rigtige størrelse yder bedre komfort og hjælper dig med din kropsholdning samt forebygger smerter i ryg og led. Sko skal sidde ordentligt på dine fødder. Uden den rigtige størrelse vil dine fødder nemmere blive trætte og potentielt udvikle vabler og blærer. Hvis det er tilfældet, har du ikke fat i de bedste sikkerhedssko på markedet for lige netop dig.

Når det kommer til sikkerheds- og arbejdssko, køber folk ofte en størrelse større for at sikre, at der er plads nok. Men husk, at sko skal hverken være for store eller for små. Der skal lige akkurat være plads til, at du kan vrikke tæerne i alle retninger, når du har skoene på. På samme vis skal der ikke være for meget plads, da det vil resultere i en dårlig pasform. For at finde sikkerhedssko, der er bedst til lige netop dine fødder og behov, skal du bruge tid på at finde den helt rigtige størrelse – det betaler sig i sidste ende.  

For at finde de bedste sikkerhedssko skal du prøve mange modeller

Måden, du finder den bedste sikkerhedssko, er at prøve mange forskellige modeller. Ligesom med størrelse kan skoens pasform også variere fra model til model og mærke til mærke. Derfor er det vigtigt at prøve flere forskellige sko og forskellige modeller for at sikre, at du har fundet det helt rigtige par sko. Når du prøver forskellige modeller, vil du være i bedre stillet til at sammenligne forskellige pasformer og dermed finde frem til den bedste sikkerhedssko for lige netop dig. Du kan ikke finde den rigtige pasform, medmindre du har noget at sammenligne med.

Når du prøver forskellige modeller, skal du altid huske at gå, løbe og hoppe med støvlerne på. Ved at bruge dem så “hverdagsagtigt” som muligt, finder du ud af, om de er behagelige, yder støtte samt har den rigtige størrelse. Vær tålmodig – det kan tage tid at vælge det perfekte par og finde de bedste sikkerhedsstøvler på markedet. Husk, at dine fødder er unikke, og at du er den eneste, der kan mærke, hvilket par sikkerhedssko, der fungerer bedst for dig.

Hvis skoens pasform ikke passer til dine fødder, kan du hurtigt mærke det. Dine fødder viser tegn på irritation, og du vil muligvis på vabler inden for en kort periode. Det er alvorligt, hvis dine sikkerhedssko ikke er de rigtige for dig. Det kan føre til langvarige fodskader og andre kropsproblemer. De bedste sikkerhedssko til lige netop dig er derfor komfortable sko, der passer perfekt til dine fødder og gavner hele din krop på kort såvel som langt sigt.

3. SKAB ARBEJDSLIGNENDE FORHOLD

Når du prøver sko, skal du altid prøve at skabe en situation, der er så lig dine arbejdsforhold som muligt, da det giver dig de bedste forudsætninger for at ende op med det rigtige par, der passer til dine behov.

I forbindelse med dette, kan du gøre flere forskellige ting. For eksempel, bør du tage dine normale arbejdssokker på. Prøver du sko med sokker, som er for tykke sammenlignet med dine arbejdssokker, vil skoene være for små og omvendt. Derfor er det en god ide at tage et par normale strømper på, når du prøver sko eller måler dine fødder.

En sidste ting, du skal huske på,  er at gå rundt på forskellige overflader for at stimulere arbejdslignende forhold og aktiviteter. Skoene må ikke gnave eller irritere, når du går rundt, da det er dét, du gør størstedelen af dagen. Hvis skoene irriterer eller gnaver, er det en klar indikator på, at skoene ikke er de bedste sikkerhedssko til dig.  

Tilpas skoene til dine arbejdsforhold

Som nævnt tidligere er sikkerhed kombineret med komfort nøglen, når du køber sikkerheds- og arbejdssko. Det er elementer, du skal fokusere på, når du skal finde de bedste sikkerhedssko på markedet til dig selv. Derfor er det først og fremmest vigtigt at vide, hvilken slags forhold dine nye sko skal kunne modstå. Når man taler sikkerhedssko, skal skoene selvfølgelig passe til personen, men også formålet. Derfor skal du kende til behovene og risiciene ved dit arbejdsmiljø. Du kan altid spørge din arbejdsgiver, hvis du er i tvivl.

Der er flere forskellige funktioner at være opmærksom på i forbindelse med køb af nye sikkerhedsko eller arbejdsstøvler, da forskellige professioner kræver forskellige funktioner.  Nedenfor har vi pointeret de mest normale funktioner, du bør kende til. Før du prøver forskellige modeller, bør du vide, om det er anbefalet, at dine sko har følgende tekniske egenskaber:

  •        Sømværn
  •        Beskyttende tåkappe  
  •        Vandtætte materialer
  •        ESD sål (som reducerer elektrostatisk ladning)
  •        Varmebestandig sål (til en bestemt temperatur)
  •        Olie- og syreresistent sål
  •         Skridsikker sål
  •        Sål som ikke laver sorte mærker


KIlde: https://airtox.dk/saadan-finder-du-de-bedste-sikkerhedssko/